2013

Så nu var det den 31:a december. 2013 är det år som gått snabbast i hela mitt liv, och nu ska jag vara lite klyshéig som man faktiskt blir som utbyteselev:

-Ja, jag har växt som person.
-Ja, jag har fått se hur det är att börja på en plats med något helt nytt.
-Ja, jag har lärt mig mycket om mig själv.
-Ja, jag har fått ta mera beslut
Ja, jag har fått hantera saker på ett nytt sätt
-Nej, jag tror jag inte kommer vara helt samma Karolina, men inte på ett dåligt sätt eller att jag inte skulle vara     samma vän eller dotter

Året 2013 har ju gått ut en hel del på dethär med mitt utbyteseåret, fastän största delen av mitt utbytesår kommer att ske 2014. Men alla papper (tro mig, det är mycket) som ska fyllas i, all väntan på om det skulle bli av eller inte, alla funderingar på hur mitt liv här skulle se ut. Och efter att det var så mycket planering osv. med detta hela blev det som, svårt att förklara hur det kändes när det faktiskt kom till kritan. Det kändes inte sådär stort man kanske tordde när man satt på flyget eftersom man hade redan känt så mycket spänning, osäkerhet, förhoppningar och alltdetdär före och under en så lång tid.
  Att åka som utbyteselev känns som en stor sak, och det ÄR en stor sak. Jag tänker ju inte så ofta mera på att man ju börjar ett helt nytt liv på ett ställe man aldrig varit förut med människor man inte känner. Men jag är väldigt glad och det svåraste har nog varit att hitta sin plats här. För man har fokuserat så mycket på att vara utåtriktad, social så man vet inte hur man skall vara sig själv här, eller rättare sagt; vem man är här. För jag kan inte kommunicera eller uttrycka mig på samma sätt som hemma eftersom det är en ny kultur, människor förstår en annorlunda och fastän jag är bra på engelska så kan jag ju inte uttrycka mig på samma sätt som jag skulle kunna på svenska.
  Men jag är SÅ glad att jag har farit hit och det är NU jag känner att saker och ting börjar falla på plats. Jag kanske trodde det skulle gå fortare, särskilt om jag jämför mig med andra utbyteselever (man skall inte jämföra sig med andra #lessonlearned) Jag har fått ta mycket intiativ och pressa en själv lite mer än vad som är bekvämt. Här har det verkligen gällt vad att saker blir vad man gör dem av.
  Jag är så innerligt tacksam för livet därhemma och människorna och att det inte känns som att jag tappat er fastän jag inte talar så mycket med er. Men jag är så tacksam för denhär möjligheten, fastän det har varit lätt hela tiden så har jag ju lärt mig så mycket på så kort tid och dethär kommer nog lätt bli det bästa jag gjort. Och jag SÅ tacksam för denhär möhjligheten, för alla kan/får inte den. Så tack vare envishet, min fina familj och Gud är jag här. Tack.
 
Men ja, nu lute bilder från året:
 
Januari
 
Året infirades med dessa skönheter i Hangö på MVV

Fikade med min mor
 
Februari:
 
Vanha
 
Denhär var för rolig för att hållas för sig själv
 
Sportlov med överrsakningsfirande för Julia
 
 
Var på Les Miserables med vänner
 
Och jag hadde godaste pizzan jag ätit. Fyra olika ostar
 
Mars:
 
Jag fyllde 17!

 
Detta är enda bilden jag har från kalaset med vännerna men vackert så.
Jag fick veta att jag hade fått placering i USA
 
Jag & Sophia sjöng psalmer på, ja, vårt sätt.
 
 
En kall påskafton firades med familjen och kusinerna på villan
 
April:
 
 
Hanna firade vi med kladdkakemuffins

Maj:
 
Köpte prickiga byxor
 
 
 
Vi hade konsert med min musiklinje
 
Hade filaavslutning och Elina & jag skötte grillen!
 
 
Grillade pizza på villan
 
Finisarna tog studenten!
 
 
 
Juli:
 
 
 
 
Finaste flickorna på avskedsmiddag
 
Och kvällsfunderingar med Emme!
 
Nu märker jag dethär tog så lång tid att laga s ni får njuta av restan av mitt 2013 i ett annat inlägg, då blir det USA!
 
Gott nytt år ni allihopa!
 
 
 
 
 
 
 
 

Bästa tiden, skymningen, när första stjärnan tänds

Här har jag haft en fin jul! På julafton for jag på baletten ''Nötknäpparen'' med live orkester, finfint! Desvärre fick man inte ta bilder.
Senare på dagen var vi på jul-ljus-gudstjänst:
 
Sen öppnade vi klappar! Fick otroligt många i år tycker jag och jag hade tänkt jag skulle klara mig utan
 
 
 
Fick en bl.a en massa fina tröjor och kläder av min värdfamilj
 
En massa fint från min familj <3
 
Här är från mina fina vänner
Och från fin kusin med familj (Sarahs choklad hamnade här nu också) och vantarna är från mina gulliga bröder!
 
Såhär såg jag ut annandagen
 
Och då var jag på middag till Gregg & Helen, var jättekul att se dem igen. Träffade även min älskade Mr.Gus på bilden. Stackars katt när jag håller i honom, för jag vet ju sånt här med att hålla i djur..
 
 
 
 

He knows our need, our weakness is no stranger, Behold your King! Before him lowly bend!

God Jul här från fjärran landet!
Här är klockan 8:23 på morgonen, jag har gått upp, konstaterat att vädret är kallt, snöigt, soligt och vackert.
  Jag har lyssnat på för min del, årets julsång, o holy night. Jag har aldrig förr lyssnat på dess ord så mcyket som nu. Den får så otroligt bra fram julbudskapet.
  Jag läste också julevangeliet nyss, och tack vare det kan jag, liten och vilsen människa som har osäkerheter och allt detdär få leva som den Gud har skapat mig. Nämligen säker, älskad och vacker. Och inte bara det, jag har fått ett liv och framför allt ett liv som är så värdefullt att HAN valde att komma ner till jorden så jag skall få fortsätta det i all evighet med honom. Det ni, det är stort, fastän det kanske känns som att jag konstaterar detta i all stillhet här, i mitt amerikanska rum.
  Hörni, ha en riktigt fin jul. Ta till vara på varandra, vad julen faktiskt är, och alla knäck & pepparkakor ni hittar. Nu skall jag se vad Amirika-julen har att erbjuda! Merry Christmas!

 
 
 
 
 Juletider

Nu blir det mycke bilder!

 
 
Fick ett oerhört fint brev och paket av Sarah!

Lunch med Leah at Luke's
 
Sen for vi med ett ungdomssamlingsgäng till Madison till ett varohus och hade lite spårning.

 
 
 
 
 
 

Sen fortsatte julpartajandet i kyrkan med diverse söta lekar
Vi skulle göra peckarkakhus (vilket inte var av pepparkaka utan gram crackers?) och dekorera det
Vi hade en del abitioner om skyskrapa, men det blev att vi satsade på höjd och att ''allt är väl konst nuförtiden''
 
Här är lite juliga bilder från Rotary gardens
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ellie och jag hade lite photoshoot igår. Och jag vet inte vad Roxy sysslar med
 
 
 
 
 
 

And may all your chrismases be white

Så om några timmar har jag jullov! Såg ni hade kollat min video på julfesten haha. Fast jag visste ju nog om det.
  Julen känns nog inte samma här som hemma, förstås. Men det ska nog bli riktigt roligt att fira jul här. Många säger att man kommer ha mycket hemlängtan under julen, men jag ser faktiskt fram emot att se hur det gör här så det ska nog bara gå bra!
  Känner mig lite jul-stressad som vanligt, har inte fått allt handlat här ännu. Och jag hoppas man kan ta sig någonstans nu när det är halt.
  Jag vet inte om jag berättade, jag har ju bytt till min andra värdfamilj (så är ju Rotarys program) och de är riktigt trevliga, har två värdsyskon; Ellie, 11 och Mitchell, 14. Jag har ett eget rum med en dubbelsäng och fin utsikt över vägen och skolan tar det bara knappt tio minuter att gå till. Fast första gången jag skulle gå hem gick jag ju vilse (igen, hände ju i somrars också)
  I skolan gick vi på franskan runt till klasser och sjöng franska julsånger, haha det var, intressant. Idag ska vi göra jul crepes och fortsätta kolla film. Jag gillar den Amerikanska kulturen!
  I onsdags var jag på julparty till kyrkan, många trevliga människor, roliga lekar, mycket gott och såntdär.
  Har sen fått julkort och paket från en massa finisar! Tack till er! <3
  Idag ska jag sälja julkakor för French honor society fast jag inte är med i den. Ikväll är det pepband och imorgon hoppas jag att jag hinner med lite julshopping.

Här är en söt Elina och jag sista gången vi sågs före jag for!

Tåsche Amirka joånas..

..Vi börjar skolan två timmar senare pga att det är halt, så det är ju till ert förfogande med ett blogginlägg då antar jag!
Hade ju finsk/nordisk middag för mina värdföräldrar och granne före jag bytte familj. (allt sir int så aptitligt ut, insåg att allt gick i brunt haha) Lussebullar, risgrynsgröt, Swedish meatballs haha, svartbröd med skagenröra, fruktsoppa, piroger och memma! Och de gillade i princip allt! Memman tyckte de var helt okej faktiskt. Men jag kan väl säga att jag nog i kommande framtider inte kommer laga den själv. Jag tycker det tog allt för länge och köpt smakar minst lika bra.

Var ju på lite utbyteshelg till Madison. Här har vi Finland, Kroatien, Brasilien och Thailand!

Vi var och bowlade!
 
Sötaste Gabriela från Brasilien and moi!

Var på ett jättekul hockeygame också! Några av oss slan över till ''The student section'' där det är väldigt livat!

 
Min Helsingfors-Sari! <3
 
 
 
 
Haha, verkar som att vi tog mer bilder av oss haha. Nämen, vi kolla nog!

Annars åt vi lunchbuffét på Pizza hut, shoppade lite och åt en massa gott!


 
 Black Friday

 
 
 
 
 

Såå. Jag for till Target och jag tänkte att kön såg väl helt lång ut. Det jag inte förstod var att den gick runt byggnaden (inte helt men långt) Vi lever i ett konsumerarsamhälle sägs det väl? Jag filmade när vi gick in, så någon dag när orken infinner sig ska ni få se det.

Annars, för ett par dagar sedan fick jag ett paket som är alltid lika spännande, och det var från Felicia, Fanny, Linette, Acca, Rebecca och Jenny! Åh, jag blev SÅ glad. Jag känner mig ärad att få ha så fina människor runt mig och veta att dom finns därhemma fastän man inte ser eller hör mycket av varandra! Finisar.


Å Sydin va ju no bra å ;)

 
 
 

Since when

Oj hej hörni! Nu har jag varit borta här länge. Mycket har skett; thanksgiving, black friday, finsk middag, byte av familj, utbyteselevhelg i Madison osv. Jag kan inte brätta om allt men ni ska få lite bilder från Thanksgiving:

 
 
 
M.A.T <3

RSS 2.0