Ibland är jag inte smart

Det var kanske inte så klokt dethär med talangshowen, jag trodde jag skulle bli ackompanjerad, nu skall jag istället ha karaoke-version från youtube. Wuhu. Nej. Den går lite för högt den bästa jag hittat, särskilt på ett ställe, jag får inte det att funka haha. Så nu har jag suttit och analysertat min röst och spelat in, laddat ner app för att se om min röst stämmer och såå vidare. Ojoj. Tur att man inte kommer leva hela sitt liv här. Ifall det går dåligt vill säga. Nåja, man ska väl göra dumma saker ibland också.
 
Emme, Jeems, Jens. Du kan väl komma och sjunga istället?!

Jag har världens bästa mamma

 
 
 

Tack!♥
 
 

Helgen

Homecoming. Det var kul! Jag for till Marissa runt 14-tiden och hennes kompisar och vi fixade oss, huhu. Sen for vi och fotograferade oss, därefter på middag till en riktigt god italiensk restaurang, åt nästan upp världens största portion spagetti. Sen for vi på dansen och det var inte farlig och man behövde inte känna sig särskilt snygg, tur för mig (i mening av dansen vill säga) annars kände jag mig nog snygg haha. Vi avslutade kvällen med Glow Bowling, typ vanlig bowling men med en massa neonlampor och så. Riktigt trevligt, shyssta var dom ju som lät mig komma med ju!
Klänningen syns inte såå bra. Upptill är den gulvit med lite svag rosa färg och lite guldig.
Halpahalli klackar FTW


Igår var det golf på agendan
 
 
 
 
 
 
Åh, hade så god pasta igår. Och portionen ser inte stor ut här, men ni skulle ha sett den i verkligheten. Och jag ÅT den stolt!
Sen delades det på denhär.
 

Homecoming

Homecoming bilder:
 

Min nya musikupptäckt

Boyceavenue. Underbart! Precis som det skall vara. Ackustiskt skall det vara.

Imorgon är det homecoming-dance, skall bli riktigt kul, hoppas bara man inte känner man måste vara snygg när man dansar. Jag skall klockan 18 på middag med ett flickgäng, så det blir bra! Skall försöka ta en bild när jag har på mig klänningen!

 

Vad heter det när man tycker om ackustisk musik?

Mina blogginlägg får allt större pauser.
Men ja. CC-lopp i tisdags, fick en bättre tid sen sist, typ 19:38? Jobbig bana dock. Men Sari var där! Ah, jag blev så glad när hon kom springande före loppet när jag stod i tältet och överraskande hoppade på mig och ropade ''Suomi, Perkele''! Haha. Sen när vi hade loppet ropade vi ''Hyvä Suomi'' åt varandra! Wuhu! Sen var det en pojke i CC-laget vars föräldrar hade varit till Finland (händer ju ofta) och han hade med mumingodis och finsk choklad med blåbärsfyllning, åh, eufori!
  Annars, det är ju homecoming week denhär veckan och då har de olika teman varje dag och i åndags var alla seniors utklädda till det motsatta könet, dock kunde inte jag eftersom jag hade Rotary-möte klockan 12. På tisdagen var det Toga-day: (såntdär romerskt jagvetintevad)

 
 

På onsdagen var det beach-day, men jag hade inte så mycket speciellt till det men idag skulle man vara gammal:
 
En pojke sa idag: ''You look very convincing''! Vi får väl tro det då.

Imorgon är det spirit-day, så så skall man vara klädd i skolans färger, blått och vitt. Här skulle ju en stor Finlandsflagga varit bra.. Skall spela med bandet före homecoming-matchen, det blir kul!

Sen måste jag ju berätta vad jag har gått och gjort. Jag var på audition (så farligt var det inte, bara för körledaren) för talangshowen, jag sjöng och han tyckte det var så coolt att jag som utbyteselev bara kommer dit och vill vara med så nästa lördag så skall jag sjunga för vad han hoppades 500 människor, så det är ju inte på skoltid för skolan men ändå. Men jag är inte nervös haha, jag är konstig.
  Idag var jag och ändrade mitt schema igen, så ÄNTLIGEN har jag en lektion med seniors, French 5.
Det skulle vara mycket lättare för mig själv att blogga varje dag, men jag orkar och har inte tid. Nu är klockan 22:15 och jag behöver verkligen sova.

On the hope

Jag vet inte var jag riktigt slutade sist, så jag vet inte var jag ska börja. Jag kan ju börja med den obligatoriska ursäkten varför jag inte har bloggat; Jag har så fulla dagar med program. Jag har två börjat skolan klockan 7 om vi har haft bandövning före skolan som börjar 8. Sen har jag skola, CC till klockan 18 och då har jag varit i skolan i drygt elva timmar, annars tio. När jag kommer hem äter jag middag, duschar, lagar läxor, hinner eventuellt vara på datorn lite före jag stupar i sängen. That's my life. Men jag klagar inte. Det är roligt att det är intensivt och det får mig att tänka på annat. Dock är jag väldigt trött. Men jag sover ju bra.
  I CC har jag haft mycket ganska hård träning (måste ju ta upp sånthär sportigt när jag en gång kan det, det har ju aldrig hänt förr direkt) end dag springa ganska fort 200 meter x20 med 30 sekunders paus emellan. En dag skulle vi jogga i en timme, eller först springa 20 minuter en väg och 20 minuter tillbaka och sedan var det tänkt att  man skulle jogga runt skolplanen vilket mer såg ut som att jag joggade, men med en fart när man går. Dock när vi är ute och springer på gatan är det ju ganska ofta trafikljus som man måste stanna vid och då väntar vi väl på att alla bilar passerat haha!
  Jag har bytt lite kurser, dock blev det inte med mera seniors, tyvärr. Så ja, jag får väl göra det bästa av det!
  I torsdags var jag skör tror jag i kombination med trötthet. När jag hade kör, (och eftersom jag hade bytt kör hade jag bara hört sångerna dagen före) skulle vi sjunga utan text och en av sångerna var ''May it be'' och när de började sjunga fick jag någon typ av ett meltdown tror jag. Jag börjadde tänka på julen (haha) och texten som passade för bra in på mig så jag förökte att inte bryta helt och ville de skulle sluta sjunga sången. Låter dramatiskt här nu, men det är lungt ;) Så det var första gången hemlängtan slog över mig med lite mer dramatik, annars har jag inte lidit av det och nu är det bra!
  Senare på dagen hade jag tävling i CC och fick tiden 19:59 på fyra kilometer, så 1,36 minuter snabbare än sist. Och på tisdag är det igen och då kommer Sari att också vara där!
  Och jag trivs bra, jag känner ibland mig annorlunda och att det kommer ta en stund innan jag kommer passa in men jag tror allt har sin tid.
  När det var 9/11 denhär veckan var det inte så mycket speciellt med det faktiskt. Flaggorna var på halvstång och på historian talade vi lite om det. Det lite intressanta var, att jag var den enda i klassrummet av eleverna som minns något från det eftersom de är 1 och två år yngre än mig.
  Idag har jag cyklat en lång bit med Helen (min värdmamma) bakad rågbröd (eey) ,varit på gudstjänst och ätit mycket delciöst.
Peace out!
Ni måste ju få beskåda mig i sport-utstyrsel.
 
 
Dethär fick jag efter loppet! Reese's <3
Finländsk stolthet
 

A singer in a smokey room

Jag är hemma från the Dells, vi bodde i ett mysigt i skogen typ. Lägereld, smores, stjärnor, huvudvärk, choklad, trevliga människor, drömmar, funderungar, förvirringar, hopp.

 
 
 
Smores <3
 
 
 
 
Flaggan blev lite udsuddat av nåns vattenspill så jag måsta förlänga den på vänster sida, men ändå? ;)

 
 
 
 

Egentligen har jag många fler bilder, men jag är alltid så osäker på om det är okej att lägga ut bilder på folk utan att fråga dem först? Jag vet att många säkert gör det, men ändå. Är det ok?

Jag måst bara lägga in en otydlig på den ena katten i vårat hus. Mr. Gus. Alltså han ser så lustig å gulli ut, I mean look at him!

Tacosallad var på menyn idag.

Så var det ny vecka, fick vara bort från nästan två lektioner på Rotary-möte idag, tjohej! CC-träning, 40 minuter springande i åtminståne 30 grader, men det går faktiskt. Imorgon skall jag försöka ändra mitt schema i skolan och vet jag inte vad som händer.
  I helgen skall jag och handla klänningar till Homecoming med en som heter Marissa och hennes kompisar som jag blivit lite bekant med i kören. Sen frågade hon om jag ville och äta middag före homecoming-dansen med dem, blev lite mycket glad.
  På torsdag är det ett nytt lopp i värmen. Idag fick jag veta att skolan har nån talangshow för någon insamling, och jag leker lite med tanken att sjunga en akustisk version av ''Don't stop believin´'', vad tycker ni, det skulle ju vara kul, kanske inte så smart dock haha, jag vet inte.
Börjar 8:20 imorgon, sovmorgon till 7.00 here I come!

I belive my heart

Ja, ni vill väl veta om jag lever? Jo, det gör jag. Igår klockan 6 gick alarmet (skolan börjar redan åtta), jag fixade mig, åt frukost, gjorde lunchen och ja, for iväg.Jag var inte nervös haha. (alltså påriktigt) Dock var det en hemsk trafik påväg till skolan, bilkön var jättelång. Så vi gjorde så att jag gick sista biten, annars skulle jag säkert kommit 20 minuter försent.
  Gick in i skolan. MASSOR med folk. Lyckades hitta till mitt skåp och först hade vi advisory, typ som sin klass (fast man har ju inte det) och ''klassföreståndaren''. Det var inte så mycket mer med det MEN det fanns en svensk utbuteselev där, och jag som hade hört jag var enda. Så nu kan jag öva på min svenska med honom, annars lär det väl bli ganska rostig.
  Nåja, med kartan i högsta hugg gick jag till franskan. Väldigt tevlig lärare och eleverna verlar helt hyggliga. Vi fyllde i lite papper om oss själva  typ favoritartist osv. och hade stod sedan i en utåtstående ring och så roterade halva gruppen runt ringen och så skulle vi berätta om det vi skrivit. Det är så skojit när de har ganska amerikans accent på sin franska, men jag har väl säkert nån underliga jag med.
  Sedan var det engelska litteraturklassen med i princip bara juniors (nästäldsta) och de flesta pojkarna var sådana som nog inte riktigt tycker om den lektionen haha. Denna skall jag dock se om jag kan byta till någon annan eftersom jag skulle vilja ha fler lektioner med seniors.
 Fotograferings-kursen jag har valt var nästa på schemat. Hamnade vid ett obekvämt bord och hamnade bredvid en helt trevlig flicka och vi fick mest info om allting och en massa papper vi måste skriva på, det får man förövrigt i nästan alla ämnen. Jag gick sedan med den flickan till det stora auditoriet och de talade om allt man inte skulle göra, konsekvenser, regler osv.
  Algebra efter det, tjoho. Två lärare på den lektionen (?) Vi gjorde inget egentligen, fick papper.
 Nu kom den fruktade lunchen. Jag hade ju med en egen, men jag visste inte vart jag skulle gå och äta den och jag hade inte riktigt nån att göra det med. Jag skulle faktiskt ha kunnat äta den på WC, haha. Men någon vett och etikett får det väl vara så jag gick ut och satt vid ett bord. Sen när jag skulle in var dörrarna låsta och en tant sa att jag måsa använda sidodörrarna runt skolan. Gick dit, de var låsta och alla skulle tydligen vänta utomhus. Det är så att freshmen måste äta i caféterian, så de låser dörrarna så ingen kan smita ut. Sen blev vi insläppta och jag traskade iväg och så ropar en lärare att åt mig att alla måste vänta innanför dörrarna tills klockan ringer. Ojdå. Sen kunde jag INTE hitta historiarummet. Eller tillsist, 12 minuter försent. Men de är ju inte så stränga nu i början. Väldigt kul lärare som skojar med alla!
  Jag hittade till bandrummet och det/de var jag ju bekant med så det gick bra. Kör efteråt, en väldigt mysig och snäll lärare. Jag hamnade dessutom bredvid en trevlig flicka som var senior (äntligen) Dock funderar jag eventuellt att byta denhär också eftersom det är mest freshmen.
  CC efteråt, 20 minuter att hinna byta om och äta nåt mellanmål. Vi skulle springa 20 minuter en väg och 20 minuter tillbaka och sedan springa/gå det man orkade.Men jag har börjat få väldigt ont i höften när jag springer, störande. Jag gillar inte det heller eftersom jag tänker på när folk ville slippa jompan och hade ont i fötter och ben osv, fast de egentligen inte hade det, vilket jag tyckte var väldigt onödigt och jag vill inte verka så. Jag gick dock de sista 25 minutrarna.
  Sen var det mitt dumma skåp som var så svårt att få upp, försökte få in koden i 10 minuter och var vid dethär laget ganska frustrerad och trött och ville gråta och klockan var lite mer än 18 och jag hade varit där i över 10 timmar. Men tillsist. Fick skjuts hem av en från CC.

Summa summarum, det kunda ha gått bättre och det kunde ha gått sämre. Men jag var förberedd på att det inte skulle gå sisådär jättebra så.

Idag var det bättre skoldag, jag kom med en ny grupp i fotografering och de var jättetrevliga. Jag hade nån att äta luch med och imorgon skall jag och äta lunch med hon från kören och hennes kompis, wihu! Är dock orolig att vi
kommer att komma försent från lunchen till historian för han verkade inte så glad när jag kom försent idag. Eller han kanske var ironisk, jag har svårt att tyda sånt ibland. Men nåja, värre saker kan hända.
  Imorgon slutar jag skolan lite tidigare för jag skall till ''The Dells'' i helgen med en massa andra utbyteselever från hela världen. Det kommer att vara i skogen eller något naturställe och kommer vara lite som ett läger. Skall bli riktigt skönt att umgås med några som är i samma ställe som en själv och så får jag se Sari, eey!Passligt fin men obligatorisk bild hur jag såg ut första riktiga skoldagen.


 

Vi är ett tåg utan någon räls

Idag har jag varit till skolan. Alla nya elever som inte var freshmen samlades i ett auditorium, vi var väl en tio stycken. Sedan fick vi en rundtur, åt lunch. Jag satt med ett gäng riktigt trevliga människor, tyvärr var de inte seniors. Därefter samlades vi + alla freshmen i ett jättestort auditorium och kollade en film om skolan. Man skulle sedan gå till alla lektioner man hade nästa dag, så att man hittar rummen. Väldigt trevliga lärare tycker jag. Jag prövade att öppna mitt skåp som är ganska svårt att låsa upp, men jag fick det att funka!
  Annars var jag på CC, var helt utan energi i kroppen fastän jag var motiverad, jag borde äta något mer förrän jag far på träning! Jag var med Helen (min värdmamma) till Target och handlade lite häften och pennor ikväll. Åh, vad allt låter stelt som jag skriver men jag har helt enkelt inte så mer att säga.

Så imorgon är det dagen D, som jag har tänkt på i mer än ett år nu. Men jag är inte nervös, jag har något problem när jag inte är det känns det som, men jag får väl berätta imorgon hur knagligt det gick haha! Dock har jag ingen plan hur jag ska göra med lunchen. Alla seniors brukar ju inte äta i cafeterian, och jag tänkte ta med egen nu imorgon. Oops, nu har jag något att fundera över. Jag får väl göra som i Mean girls när hon går och sätter sig och äter lunchen på WC istället. Kanske inte.Wish me luck!
 
 
 
Jag kan inte bestämma mig om de är fula eller inte. Men jag ska dekorera dem tror jag! Dock är min kalender som är en lärarkalender inte så fin, je ne lila jaime pas.

Dethär är jag imorgon då.

 
 
 
 

Undantag, du och jag

Igår gjorde jag inte mycket, tror jag. Jag har minnesluckor av förmiddagen men på kvällen for vi till min andra blivande värdfamilj på god middag och jag umgicks men mina blivande värsyskon som är hur trevliga som helst.
  Idag var jag med bandet i en parad, vilket var rörigare än skolmuiskkåren, men det är ganska skönt. Kollat kvarteret skatan, haha. Jag måste säga att det är min favoritserie, jag tror inte så många andra delar det med mig. Kanske Sandra.
  Jag har ätit god lasagne och sen for vi på glass till Culver's. Det är ett underbart ställe! Det har dessutom blivit kallare, knappt 20 grader. Har även skypat avec mon amie Julia, trevligt.
  Imorgon är det första nästan riktiga skoldagen, den är för freshmen och nya elever, fast det kanske jag sa? Är jag nervös? -Nej. Borde jag vara det inför onsdagen? -Säkert. Ibland ångrar jag att jag inte ororat mig på förhand faktiskt haha, när jag väl står där och inte vet någonting och är totalt mentalt oförberedd.
  Jag måste meddela er här, att på min blogg kommer jag skriva ganska ytligt eftersom det känns som att jag inte borde skriva FÖR mycket. Jag vill inte skriva något jag sedan ångrar, eller ja, jag vet inte. Men nu vet ni. (dethär lät ju djupt haha)
 Btw, idag har jag varit i USA exakt fyra veckor!
D.a.t icecream <3 Vaniljglass med Reeses piecs i!
Annars, ser jag ut sådär, som på bilden? Jag ser som så, normal ut?
 
 

RSS 2.0