Väsk

Goddag!
Nu tänkte jag först och främst meddela lite trevliga julklappar:
-En telefon, farligt för bra för mej, men jag äger den.
-Rosenparym
-Godis i mängder
-te'
-Blossiga blommiga vackra koppar och muggar
-Muminbok
-bok och tidning
-film
-korshalsband
-pengar
+ en hel del till, så jo tack alla fina vänner för allt! Jag nämnde ju inte allt här nu men, det uppskattas i alla fall! :)

Nu över till verkligheten, fast allt det förra var också verklighet! Imorgon far jag med en läskig buss till Sibbo (fast Simone fick mig medveten om att den inte är så farlig) till MVV, som betyder midvinterveckan, deras sida (alltså lol, jag låter som nån amatörbloggare som försöker härma storbloggare) http://midvinterveckan.fmu.nu/
Där kommer jag att spendera tiden tills kanske lördag eller söndag? Vet inte, de är ialla fall fem dagar. Hoppas det blir bra, det läär vara det :)

Lite julklappar:

Jåå, no e telefonkameran bra.
Ja, min telefonkorv och jag :)

:)

Goddag!
Idag är det dan före dopparedan :) Sitter och väntar på att dadelkakesmeten skall svalna ute på trappan, busigt! lol
Sedan skall jag laga en kryddkaka och hemgjord dajm, tänkte sätta in receptet här. Hade ju faktist lova att sätta in nåt recept ;D

Hemgjord dajm

4 tsk kakao
4 msk mjölk
2 dl socker
150 g smör
1 ½ dl finhackad mandel
Garnera med 100 g mjölkchoklad :)

Blanda allt utom chokladen i en kastrull. Låt småkoka 12-15 min under omrörning. Gör kulprovet. När kolan är klar häll ut det på en bakplåtspapperklädd plåt. Låt stelna lite och skär sedan i fyrkanter. Smält chokladen i vattenbad. Pensla choklad över bitarna.

(c)

Goddag!
Idag har det varit en sånhär skolig skoldag igen. Matteteste var nästa met tragikt än ''Foxy bingo''- reklamen, om ingen vet hur den går till så finns youtube till er hjälp. Så jag det gick inte så bra.
Historiaprov, gick fifint, tror jag. Morgondagen följes med franskaprov och hälsokunskapsförhör. Ack, om inspirationen fanns här till franskan. Jag låter lillgammal.
Nu skulle det passa att skriva något intressant som alla skulle vilja ta in och begrunda.
Humm. Jo, att då man sett en film så kan man iblan bli så inspirerad av mänskan i filmen. Oftas glömmer man bort sin inspiration en dag efter. Men om man funderar så är ju var och ens människas historia som en film. Visst, ibland kanske den inte är världens häftigste kan man tycka men alla har en historia/film att berätta. Du kan delvis själv bestämma vad du vill skall vara med och inte vara med. Tyvärr kan du inte styra allt, men ibland kan det vara bra. Allas historier har en handling som är unik.
-Underligt inlägg.-
Där finns jag. (på bilden också)

Violin version of stories

Tjooh igen här i världen!
Åjj, länge sedan jag har varit intressant här på bloggen. Fast hur intressant min blogg är, det är ju en annan sak.
Idag var jag tll Närpes stolthets affär: Halpa-Halli! Mamma fyller år snart så en av hennes presenter blev inspirerade av en dikt som min kusin hade som diktuppdrag åt mig en gång. Kan desvärre inte avslöja vad, för ibland tror jag mamma är häftig och är in på min blogg.
Nu skall jag skriva lite blahoblaa här: Alltid när jag tar ett shampo, hårspray, deodorant, hudkräm eller något i den stilen tar jag alltid den som står bakom den första, ifall någon skulle fått för sig att pröva hudkrämen eller hårsprayet. Tänk om alla skulle tänka så. Humm. Okejj, jag tror inte världen skulle bli coolare av det.
Idag levde pappa och jag i symbios. Det hade vi om i biologi-provet ^^ (ordet symbios alltså) Nå, iallafall då pappa och jag gick in till K-hallen så gick vi armkrok, och då blev jag cool för att jag gick med honom, och han blev cool för att han gick med mig. Ville nån veta? Annars, symbios betyder att man har nytta av varandra.

Ps. Det är lite dramatiskt i Bonde söker fru iår.
Jag fanns också förr, i somrast

.

NU skall jag iväg på cell (finaste bönegruppen med fifina flickor i) och vi ska ha en ''julfest'' och säkert säga hejdå åt Julia som skall iväg till Filippinerna. Så somsagt är dethär sista gången i år, sorligt men sant.
Åh jo, alla får en julklapp :D
Såhär ser paketet ut som den lyckliga skall få av mig (lol) får se vem det blir!Jag är med dig.

Jag är med dig i den svarta natten, då du inte orkar mer.
Tro nu aldrig att du går där helt ensam för att du inte mig ser.
När dina ögon förblindas av tårar så att du faller ibland. Jag kommer alltid att gå vi din sida.
Kom mitt barn och ta min hand .


Det är skönt med låtar som är gjorda så att det är Gud som talar till en. Tack.

Fina

Goddag!
Det är skönt med tre lediga dagar i rad.
Igår började det snöa JULsnö, började skratta åt mamma när hon sa det, inte för att det är något underligt med julsnö men.
Idag skall jag och spela ''Dotter Sion'' och ''Så skimrande var aldrig havet. Jag vet inte vart jag skall, bara att det är veteraner jag skall spela för.
Jo! I lördas var det julpepparkake-bak här. Blev först nästan orolig att det inte skulle bl tillräckligt med pepparkakor, för mamma hade gjort 1 och e halv sats, fast vi brukar göra två satser tror jag. Men det blev tillräckligt i allafall :)
Okej, nu låter det som att jag nog har väldigt lite att tänka på då jag reder ut sådär om pepparkakorna, fast så orolig var jag nog inte. lol.
Ha det snöigt-trevligt :)
Chill Makrill!
Btw, grattis Finland.


Från förra årets julbak.


.

''Det är som när små fågelungar slåss efter att få mat av sin mamma, tillsist orkar man inte anstränga sig efter uppmärksamhet när det inte kommer naturligt, så då får det va '' .
Djuribur.

.

Tyvärr blev det inte något av julberättelsen. Jag hade ju skrivit att jag kanske skulle skriva ur en bok som man skall läsa ur varje dag fram till julafton. Jag prövade  skriva ett kapitel och det tog nästan en timme och då hade jag inte heller skrivit det färdigt. Så tyvärr! Men jag tänkte ha isället lite recept, dikter småberättelser och sånt :)
Så det skall jag börja på med inom kort!
Förresten var EmmaMemmaFina hit ikväll :)
Nu skall ni få en bild från min kalender, har faktist inte en chokladkalender utan en fin bildkalender med älvor på.


Bara passligt mycket fjortisbild ;D Men iaf, Emma och jag :)

RSS 2.0