Fix you


I fredags var det middag med xc-laget på Olive Garden
 
Dethär är ju bara vi flickor, då och inte alla heller. Vi är annars ett väldigt litet flicklag, men det är mysigt :)
 
Så gott! Ser inte så märkvärdigt ut, men det var krämig vitlökssås-pasta med svamp och soltorkad tomat
 
Jag & Kim

Sen var jag på Halloweenparty till Taylor! Var trevligt!
Karvade pumpa igår!
 
 

Det är konstigt att inte ha xc-träning mera! Att ha så mycket tid.
  På fredag missar jag skolan för jag & mina värdföräldrar skall till Kansas city! Mest för att hälsa på deras släktningar men det blir väl nog lite shopping och caféer säkert.


Las Vegas

Jag kom hem i torsdags! Det var väldigt roligt och jag njöt av alla nya intryck, värme, mat och allt!

Kan berätta lite kort om varje dag:

Måndag: Då for vi ju dit, 3 ½ timme i flyg. Kom dit och vunnit två timmar i tidsskilland.  Shoppade lite på m&m affären, åt asiatisk pasta och var på en Beatles show  ''Love'' var riktigt bra och random. Det var the Beatles musci men inte som en konsert utan en massa akrobatik och dansande. Mycke flower power!
Tisdag: For till Hoover Dam, var otroligt stort och mäktigt! Och miljön var så fin också! Sen på kvällen åt vi asiatiskt och jag åkte i berg -ochdal banan som gick runt vårt hotell (New York New York) som är en miniatyr modell av New York!
Onsdag: Var och red, läs mer om det under hästbilden! Satt vid poolen senare på dagen, åt middag på en lyxig spansk restaurang, yum! Vi for till Downtown och kollade in stället. Många, vad ska vi säga, intressanta människor som spatserade runt. Glass x2 denhär kvällen och berg -och dal banan (hur skriver man dethär ordet? Mammaa?) igen! Skoj!
Torsdag: Var på världen påriktigt STÖRSTA frukost buffé. Snarare middag. Eller det fanns ALLT, coh jag menar allt. Tacos, glass, youghurt, frukt, bröd, ostar, kött, pizza, våfflor, sallad, nötter, bakverk, tom. ankägg! Sen for vi hem, skulle gära varit en dag till!
 
Kommer mer bilder från min telefon sen!
 
 
 
 
 
 
Hoover Dam
 
 
 
 
Så jag har varit till Arizona nu också ;)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Måste berätta om onsdagen, vi skulle och rida i bergen, eller öknen på morgonen -och det är något av det absolut bästa jag har gjort. Min sneella häst Doringo (som inte var sådär trött som på bilden) var så snäll! Vi var en grupp på typ sju personer och hade två ledare med oss, och vi red på ett led upp och ner för bergen. Jag trodde vi skulle ha typ en person som ledde hästen för oss, men man fick ju rida den själv! Och jag älskade det! Jag tänkte på dig Miranda, att du skulle ha tyckt om det och borda ha varit där! (fast du skulle väl ha varit mycket bättre att rida än oss andra men ändå ;) ) Vi måste rida när jag kommer hem!
  Och miljön var fantastisk! Kaktusar, sandigt, bergigt! Äh, bäst!
 
 

Jo hörnni!

Jag far ju till Las Vegas imorgon!!! Nu har jag inte tid att berätta om allt jag ska göra där, det får jag ta sen!
 
 

En såhär vanlig dag

 
Tänkte berätta lite hur en vanlig dag ser ut, har samma schema i skolan varje dag:

Går upp 6.30-45
Fixar mig
Lagar frukost och min vmamma handlar så mycket gott åt mej. Jag äter ibland naturell youghurt med en massa goda frukt och bär, ibland fullkornsflingor, gröt, surskorpa (tack mamma) och vmamma har börjat laga rågbröd. Min nya favorismörgås är att rosta ett rågbröd, lägga på färskost, salta (Sophia ;) )och lägga på skivad avokado, otroologt gott!
Blir skjutsad till skolan ungerfär 7:45

 
English 11 Denhär klassen nåsta jag ta. Det är typ engelsk litteratur och man skriver textanalyser och sånt, ganska likt det jag gjort i gymnasiet. Mrs. Elsbernd är trevlig, dock är jag inte så bekant med dom i klassen.
Advisory Är att vi samlas med våran typ klassföreståndare (inte för att man har en klass direkt) Vi gör typ ingenting, någon gång får vi info och så men annars lagar man lite läxor och jag brukar tala med en trevlig flicka om typ te och bakverk haha
Pottery Är alltså keramik, är kul. Jag sitter med bl.a Sarah som ni såg lite av i förra inlägget. Hon var väldigt bra kompis med en svensk utbyteselev förra året! Hon, jag och en som heter Sam ska till Ikea före julen har vi tänkt (så jag kan handla julmust haha)
French 3 Men seniors! Väldigt trevliga människor och Madame Tramler är vääldigt trevlig! Hon är kompis med alla och vi gör så mycket annat skojigt. Vi spelar spel, kollar film och idag lagade vi ju creps. Klart vi gör skrivövningar och sånt men ändå!
Algebra 2 Ehja. Ibland ångrar jag att jag tog matte för det är ganska tråkigt. Men det är väl bra att uppehålla hjärnkapaciteten!
Lunch Äter ibland i cafeterian med Leah och lite annat folk annars ärd et mest att man far till något ställe, ibland med Marissa, ibland Sarah och Agaustin och igår åt jag med Sam från franska
American history Jag kan ju inte påstå att jag alltid förstår så mycket här men läraren, Mr.Ulrich är världens roligaste, påriktigt! Jag tycker inte att denhär lektionen är tråkig p.g.a honom!
Band Är helt skoj, nu spelar jag andra trumpet, men det är ganska skönt så jag inte måste känna så mycket press!
Mixed choir Är helt bra. Har känt mig lite trumpen i bland för de flesta är yngre och lite mer vimsiga och så, men jag har bestämt mig för att ändra attityd och inte döma folk så mycket
Cross Country Det är ju en extra grej jag gör och idag var det tänkt vi skulle springa med ens favorit-senior i 20 minuter vilket vi gjorde haha, dock for vi in och handlande godis, eller ja Kim bjöd!

-Sen kommer jag hem och min vmamma lagar väldigt god mat, denhär veckan har vi haft bl.a griskotlett och någon vegetarisk lasagne, yum!
-Duschar
-Lagar läxor
-Hinner kanske vara lite på datorn och försöker gå och sova runt 20-20.30 tiden.

Här är lite bilder från det verkliga livet


Det här är Agaustin, jag och Sarah! Jag äter lunch med dem ibland! Otroligt vänliga och kul att umgås med! Förre fredagen for vi till Wendy's!

 
 
 
 
Förra veckan hade vi inget tävlingslopp utan istället var laget indelat i små lag och allas kulle ta med en så ful t-skjorta som möjligt och det lag som vann fick välja t-skjortor först osv. Och hahha, ja. Min är på bilden här ovanför. Jag hade ingen riktigt ful, så jag klippte lite sönder en och hakade fast diverse saker.
 
 
 

Sen åt vi munkar och Madi valde min :)
 

I lördags var jag ju och shoppade med min vmamma och vi åt på världens godaste och prisvärda lunchställe! Squachsoppa, kalkonsallad och baugette!
 
 
På lördagskvällen var det sleepover med flickorna i cc-laget, mycket gott! Jag kan väl säga att kvällen var intressant.

Såg denhär! Har börjat få ryck när jag ser saker med något svenskbetonat nu också!
 

Ut och promenerade lite.
 

Nåt väldigt gott vatten, trodde det var kolsyrat men det var smaksatt typ. Haha, på sidan stod det ''Naturally flavored with other natural flawors'' Hmm?
 

Idag gjorde vi crÊ (vet inte hur man får ''e'' litet)pes på franska, för vi hade ju haft så tuungt prov haha. För er som såg på fb så fick vi ju hem och öva på provet dagen före. Janämen, tacktack!
 

Bring the rain

Jag skriver inte tillräckligt ofta här, jag hamnar så otroligt efter och minns inte alla dedär detaljerna som jag och ni vill veta, men jag ska väl dela med mig av lite vad som hänt sedan sist.
  Förra veckan var jag en del med Leah, kollade tv, var på promenad och bio, såg gravity och den var helt bra faktiskt!

Förra veckan när det var mitt ''2-månader-jubileum i Janesville'', jag hade bara mera på skoj nämt åt min vmamma att jag borde fira mitt tvåmånadersjubileum. Och på tisdagen när jag kom hem från CC hade hon handlat cupcakes med ljus i. Aaw, jag har så fina värdföräldrar, verkligen. Och det var så gulligt, för hon hade tillochmed ringt till affären och frågat om de hade cupcakes.


I helgen var det på lördagsmorgonen inget lopp som jag vanligtvis har, eller jo. Men det var med laget på skolan. Vi blev indelade i små lag dagen före och skulle komma på ett lagnamn och typ lagfärg/tema. Mitt lag hette ''head heart guts'' eftersom att en del som presterat bra på något sätt (haha jag har) får en sån gul t-skjorta med den texten på. Men nästa dag var 40% av mitt 5-mannarslag var borta så vi blev försedda i andra lag :( Hamnade med några tävlingsinriktade pojkar eheh, men jag sprang friskt på. Alla skulle ta med en så ful t-skjorta man kunde och de lag som vann fick välja sina först (mitt lag kom femte av nio lag) osv. Jag kan senare ladda upp några bilder från min telefon från dagen. Sen åt vi munkar, frukt och drack chokladmjölk!
  Min garderob hade börjat allvarligt sina, så jag och vmamma for till Madison till en seconhandaffär, forever 21 och jag var sedan själv till en jättestor och billig loppis här i Janesville. Och jag handlade ovanlig mycket för att vara jag, men jag tyckte jag hade rätten till det haha!
(måste bara ursäkta mina gula bilder, orkade inte ändra kamerainställningarna)
En såndär tröja mamma sa typ ''bevare min tid'' om haha ;) Men kanske Mimmi skulle gilla den?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina grejjer!
 
 
Mr. Gus. That. look. Lite grumphy-cat över honom, söt!

Nu ska jag om 44 minuter skypa med familjen, eller särskilt med pappa som fyller år imorgon! Eller idag för er!

Det är först när man ger upp som det blir nåt nytt

Måndag igen, tjohej! Men måndagar är inte så tokiga må jag säga. Denna vecka ska jag inhandla kläder (behövs!!) vara på sleepover med CC-flickorna och sedan vet jag inte.
  Igår hade jag en kväll med självinsikter och sånt. Jag tänkte just börja skriva om hur jag inte vet ibland hur jag skall ta dagen, hur mycket jag ska behöva anstränga mej, hur jag borde vara när jag talar med människor, lixom vilken strategi jag ska ha. Men så kom jag på det jag kom på igår. Det är så onödigt att oroa sig, ju. Gud ordnar allt detdär. Han har gjort det förr och han gör det igen. Det betyder att jag inte behöver känna stress om något. Punkt.

Imorgon i arla morgonstund skall jag träffa denna flicka på skype:

 

Guess what's coming up!

Jag har ju bara nämt det typ en gång ju! Den 21 oktober åker jag ju till Las Vegas! 15 dagar kvar, uhuuu!

 
 
 
 
 
 

Bara jag och plogbilen är vaken, och mina tvivel

Livet flyter på fint!
Lite bilder från helgen:
 
 
 
Var på skandinavisk middag igår, var väldigt gott att äta lite mer jordnära mat kändes det som!
 
 
 
 
Var på min första corn maze (såndär labyrint i majsfält) igår med Leah! Var kuul!
 
Sen var vi till Dunkin' Donuts!

Idag har jag varit TRÖTT. Har fått allt för lite sömn hela veckan och idag när jag skulle fått sova och dra mig vaknar jag 6:30 och försökte tvångssova mej själv till 7:30 men jag kund einte sova. Så sen idag sov jag 2½ timme istället! Jobbigt liv man har. Haha nä, det lät så ''yntchelit'' tyckt jag med mina i-land problem haha!
 
Nu ska jag om 4 minuter på Youth group, skoj!
 
 
Jajopp!
 

The rocks in our hands, preparing for flight. The lack of sleeping but it's alright

Har inga bilder att komma med. Tyvärr tar jag inte så mycke bilder, det mesta av dagarna sker i skolan och jag kan inte ta med min systemkamera direkt och jag gillar inte telefonbilder och det är så tövligt att skriva inlägg på telefonen också.
  Denhär veckan har gott FORT. Hade ett lopp i tisdags, gick helt ok men kunde väl ha gått bättre. MEN vet ni vad? Har ju ett lopp imorgon och jag kommer springa VARSITY! Man delar upp flicklaget i två delar, de med lägre tider och de med högre, de med högre kallas JV, vilket jag har sprungit i nu men NUUU har jag blivit uppflyttad, eey! Sportigkarolinajavisst.
  Sen skulle jag ju ha historiaprov om The American Government på torsdag, trodde jag. Det visade sig vara på onsdag, hehe. Men det är såntdär prov man fyller i a, b, eller c i och jag fick gå med två andra elever i ett annat rum och ha unlimited time. Så jag fyllde i det bäst jag kunde och läste in mig på kvällen haha och fick ju ändra allt som var fel dagen efter. Fast det blev idag för det hanns inte med det igår på lektionen. Härligt privilegium eller?
  Har beställt min Cap and Govn för Graduation, redan. Känns skoj!
  Igår skulle jag vara på skolan redan 7 så jag tänkte att jag skulle kunna skypa med vännerna hemma i skolan när de hade långrast. Dock har jag aldrig upplevt Skype utan problem men vi hann skypa ungefär 5 minuter, men det var riktigt fint att se er, verkligen!
  Sen på kvällen skypade jag med min mycket kära kusin, Sophia. Hon är bara så bra. Finaste flickan!
  Idag skulle jag spela med bandet på fotbollsmatchen, men det blev inställt pga att det regnar. Dock är jag inbjuden till en bonfire och Smores efter matchen som försegår just nu. Dock börjar det bli lite för sent kanske, för jag måste stiga upp 5:15 imorgon för jag skall vara på skolan 6:10 för vi har ett lopp typ två timmar härifrån. Nåja, vi ska se nu.
 Imorgon har jag somsagt loppet därefter Scandinavian dinner och sen skall jag med en kompis till nåt pumpa-ställe. Jag bor riktigt granne med henne, typ 5 meter. Det hade vi ingen aning om och vi spelar i samma sektion också haha!
I brist på bilder kan jag ju visa lite vad som är på mode här (hrrm) :
 

Vääldigt populärt att ha sånahär på sig. Det låter ju inte så farligt, grajen är att alla bär dem såhär:
 
Höga sockor, jepp. Tror jag inte säger mera om det. No hard feelings towards anyone! Kanske ni har det såhär därhemma och jag är jätteelak nu?

Batikskjortan är tillbaka (eller så missade jag den i Finland) ALLA har sånahär (inte jag höhö)


Sånahär vattenflaskor


 

Falling slowly

Var var jag sist? Jo, jag talade om varför jag lurat in mig i showen (och det var ingen talangshow, man tävla alltså int) Det gick ju bra, haha. Har ingen aning om hur mycke folk det var där, kanske 400? Det var riktigt roligt! Showen var alltså något av en välgörenhets-grej och de andra var så duktiga. Under showen blandades det också ihop en äcklig drink bestående av typ mintjelly, sardiner, nåt konserverat inälvigt (jagvetintevad, nåt äckligt var det), citron och detdär en kalkon har i ansiktet, typ detdär röda hängiga. Sedan gick folk och lade pengar under pausen på den person de ville skulle dricka den, det var kanske fyra kandidater. Jag sitter bredvid han som skulle dricka det i bandet och han drack allt -och allt kom lika snabbt upp igen. Skoj.
 Igår var jag på min första Youth group här, och vad jag här längtat! Helt bra var det också.
Imorgon har jag ett lopp och nu vill jag göra nada.
 
Lite ehe, jag vet intevad bild när jag sjöng, men ni vill väl se haha.
 
Culvers <3

Dethär tyckte min värdmamma jag skulle smaka, gott var det!
 

RSS 2.0