Projekt pingstkvinnan

Hejhopp!

I helgen var min fina vän och kusin hos mig. Programmet bestod traditonsenligt med att äta mat, prata, ''beela'' (ordförklaring följer längre ner) och många intressanta skrattattacker (eller som Sophia säger ''skälla'').

Iallafall, under ett kafébesök fick vi världens idé. Egentligen har vi burit henne med oss under någr år, men nu minsann satt vi och kom på en hel massa tokigheter hur skall utveckla det här, nämligen: pingstkvinnan.
 
Pingstkvinnan kom till för ett par år sedan när Sophia och jag var i min församling och Sophia skulle flytta stolar, ganska jobbiga sådana också. Som ni kanske så väl vet bygger frikyrklig verksamhet på frivilliga insatser och det var under stånkandet och lyftandet som Sophia började med tillgjord röst beklaga hur jobbigt det var, samtidigt som hon försökte hålla den frivilliga-glädjens andan uppe. Där kom hon till. Sen dess har vi gått tillbaka till henne under olika situationer, främst när vi gör någonting ''frikyrkligt'' (haha).
 
Nu senaste året har vi ibland funderat om vi skall utveckla konceptet med henne, göra olika videor osv där man tar upp klishéerna, traditionerna och fördomarna inom pingströrelsen/frikyrkligheten. Jag själv tycker det är jättekul att skoja om ''typiska'' frikyrkliga saker, på ett självmedvetet sätt, NOTE: jag har verkligen frikyrklighet varmt om hjärtat, det handlar inte om att skoja bort det hela utan att ta upp det roliga. Dessutom har jag insett vilken rik kultur frikyrkligheten har och det har jag insett mest kanske de senaste två åren. (jag har en hemlig dröm om att få skriva en avhandling om pingströrelsen och dess kultur)
 
Så nu kommer vi (jättehoppeligen iallfall) att göra pingstkvinnan till ett projket. Vi tänker använda olika typer av verktyg, sätt och medier för detta. Vi tänker ta upp det roliga, fåniga, förutffattade meningar och mycket igennkänningsfaktorer, men även tro, personligt och kanske tyngre saker. En perfekt blandning helt enkelt! Hoppeligen kommer någon tycka det är kul (om ingen annan så tror vi att våra mammor gör det) och att det kanske på ett lättsamt och ärligt sätt kan sprida kunskap om täische friitschörkli!
 
 
 
 Såhär taggade är vi! Bilden är flera år gammal från en av våra gånger när vi saligt sjöng ur Segertoner.
 
Här har vi även lite inspo
 
-beela [bɛ:lɑett tillstånd där man på ett intensivt sätt attackerar en annan part med en blandning av mys, klumpighet och ylande skratt
 

RSS 2.0