Rustikt rågsurdegsbröd

Jag har länge haft en surdegspaus, men för ett par veckor sedan smättade jag ihop en rågsurdeg och har nu under lovet använt den en hel del! Igår påbörjade jag ett ganksa basic rågsurdegsbröd, men denna gång ville jag göra en egen smaksättning och det blev en blandning av russin, krossad mandel, lingon, lite honung & kanel. Jag bytte även ut en del av mjölet mot havreflingor.
  Jag trodde först det inte skulle jäsa så mycket, och det gjorde det egentligen inte heller. Men över natten i kylen hade det höjt sig lite. Sedan blev det bara att jag hade fram det några timmar till i rumstemperatur. Jag är verkligen inte så punktlig med tiderna, det är tur att surdegsbröd inte börjar smaka överjästa iallafall. Detta bröd hade även ett för mig, nytt moment. Det skulle gräddas i en gjutjärnsgryta som skulle vara uppvärmd i ugnen innan man stoppade brödet i det.
 Brödet fick sådan fin färg och blev SÅ gott tyckte jag. Ganska surt och segt och passligt med smaksättning. Mitt rum fick vara fotostudio idag för detta mästerverk. -Jag är nämligen inspirerad av denna blogg: http://call-me-cupcake.blogspot.fi/ . Hon som gör dessa mästerverk och fotograferar använder sig ju bara av dagsljuset och jag tyckder det är så otroligt fint! Mulet väder är ypperligt! Så nu kommer fotosessionen av detta bröd som jag gjort. Receptet finns annars här : http://www.cookyourdream.com/2012/03/sourdough-bread.html (+ 1 dl lingon, 1 dl russin, 0,75 dl krossad mandel, 1 msk honung, ½ tsk kanel)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Januari

Hej, min uppdatering har blivit obefintlig. Totalt obefintlig. Jag kan faktiskt skylla på att jag inte haft tid. Eller när jag nån gång har haft en stund över har jag spenderat med att jag inte gör något vettigt, eftersom jag har längtat efter, att just det, inte göra någonting vettigt.
  Jag har alltså haft mycket. Skola, skolmusikkåren och sen har jag bara haft fullproppade veckor. Detta har resulterat i en stressad, bitter och sur Karolina som blev ganksa självcentrerad och aningen självömkande. Inte det bästa av mig själv direkt. Så nu skall jag gå och ta bort åtminstonde en kurs för nästa period så jag kan vara mer närvarande.
  Har jag fått körkortet? -Nej
  Har det snart gått ett år sedan jag fyllde? -Ja
  Borde det bli tid att få det done and over with? -Ja
  Så på måndag skall jag och skriva teoriprovet. Jag hoppas verkligen det går vägen. Jag är faktiskt helt bra, gör bara onödiga misstag ibland. Men ni skulle behöva checka out mig när jag backstartar, jag är ganska imponerade, hehe.
  Nu skall jag bjuda på diverse bilder när jag, kusin och bror var och hälsade på bror nr 2 i Ekenäs
 
Vi var till Prisses grillkiosk
 
Var och tittade in i Hangö
 
 
Och vi inledde beach -15 säsongen
 
Vi var till café Carl de Mumma -det bästa cafét jag varit till i Finland nästan!
 
 
 
Ekenäs var fint!
 
 

Oskars favoriträtt är stekt fläsk, så det blev middagen (plus lite bacon också). Oskar-experiencen var komplett.
 
Annars måste jag kanske sluta med dessa engelska uttrycken yo.
 

RSS 2.0