Finns det en ton som heter ''m'''?

..blev jag förfrågad av ett av barnen i trumpetsektionen när jag var instruktör för någon vecka sedan. Barns frågor och uttryck borde man samla i en tjock bok!
 Hursomhavre, det har hänt en del sedan sist. Vi kan se var det börjar nu när jag går igenom bilderna!
 
 
 
Jag +mes parents hälsade på Jakob i slutet av oktober
 
Jag har testat en spetsgardin, som jag förövrigt brukade använda som halsduk förr
 
Måste ju lyfta fram att det faktiskt är novemberkaktusens månad.
 
Gjorde för första gången inkokta päron +lingon och -vaniljgrädde/mousse
 
För en vecka sedan tog jag skolbussen till Vasa för att hälsa på Jakob ett dygn, förän jag skulle fara med religionsklassen till Umeå. Tog en extra ledig dag från skolan och då passade jag och Jakob bl.a. på att
Handla kaffe
 
Dricka kaffe
Kan ju säga att det var mycket angenämt. Vi gick omkring och spanade in julklappar, pratade, promenerade och jag blev bjuden på världens godaste spagettisås som Jakob gjort. Fin är du, fastän du inte läser bloggen, broder
På tisdagskvällen for jag, fyra andra elever och vår religionslärare till Umeå med båten. Vi övernattde på ett lustigt hotell. Mitt rum var ganska mysigt, med internatskänsla och världens skönaste täcke.
 

Vi besökte den judiska föreningen, väldigt intressant!
 
MAX levererade
 
Vi var också på en utställning för olika religioner och där provade jag denna hijab -bekvämt måste jag säga!
 
Vi besökte också en islamisk bönelokal där en svensk som konverterat till islam berättade hur han kommit till den vändpunkten och vad islam var för honom. Sånthär tycker jag är så intressant att lyssna på!
 
Jag johej. Ser lite annorlunda ut kanske?
 
Nu i helgen för tout ma famille ner till Ekenäs, medans jag stannade hemma eftersom vi skulle ha övning med musiklinjen inför konserten på torsdag (alla kom klockan 19 i Närpes kyrka ja?!) så det blev FF därhemma med migsjälv. Väldigt skönt faktiskt, och jag var inte så paranoid heller. Dock hade jag på alla lampor hela natten hehe. Och så gjorde jag veganska raw -kokosbollar och en egenkomponerad paj med en botten gjord på 90% solroskärnor och fyllde den med morotspuré fetaostäggstanning och soltorkade tomater. Faktiskt väldigt god. Sedan kollade jag drottning Ester filmen haha. Tänkte jag inte skulle kolla något läskigt så det blev bibliskt istället. Kan ju säga att Ester var någon att se upp till, tycker jag.
  Igår besökt Elina-flickan mig. Jag bjöd bl.a på vegansk morotskaka som blev helt bra faktiskt. Hon är så fin hon.
 
Jag vaknade upp till dethär igår
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bara jag och plogbilen är vaken

Senaste tiden har jag saknat USA, som jag nämnt (jao). Inte bara människorna och platserna, men bara vissheten om att man bor i ett annat land. Alla möjligheter och, ja jag vet inte riktigt vad. Jga har kollat igenom en massa bilder som skickats av mina världföräldrar till mig under året och just nu önskar jag att jag var där. No worries och ingenting. Men glad är man ju att man ändå fick uppleva det en så pass lång tid.
 
Dock lite mer uppmuntrande nyheter:
Jag åker om en halvtimme till Jakob och spenderar ett dygn där yeye! Därefter far jag med religionsklassen till Umeå och är där tills onsdagen. En passlig och skön paus från verkligheten, ja tack.

Jag vet bara inte hur man gör

..heter ju Ulrik Munthers nya(?) låt. Jag lyssnar aldrig på honom, vet kanppt vem han är. Dock kom jag över dendär låten. Egentligen tycker jag inte den är suberbra, men det är ändå nåt, i dess enkelhet som är ycket vackert och skört. Det brukar ju svanskarna va bruk på att få uttryckt i musik iallafall.
  Nog om det. Hej mina 10 trogna läsare! Jag har tre håltimmar mitt i dagen tjohejsan. Sedan ikväll är det lovsång och -bönekväll i fila ikväll så det blir ju kul. Jag har nog inget mer att säga er egentligen. Jag är ganska tom idag. På ord, på ja, vad vet jag. Äh, nu ska jag sluta låta så självömkande. Man har det ju faktiskt bra!
Istället för nån grötig webcamera bild får ni en bild från Virdois, dit jag och Sophia var i somrars!

Jag hade tänkt ut en fin rubrik, men nu minns jag den ju inte. Förstås.

Glad tisdag på er alla till att börja med!
 
..Och såhär glad är jag att jag har en LEDIG kväll och skall baka surdegsbröd av min stackars surdeg (säg till om ni vill ha surdeg föressten, har en massaaa). Andra förgyllande faktorer är min outfit idag, min nya religionskurs om världsreligionerna, att jag skall tala med Elina idag, äta hamburgare och diverse trevligheter!
 Igår skrev jag hissaprov med bravur (<- som är nya favvordet, lite som ordet superbt) och därefter berättade jag för hels skolan om mitt USA-år, yeye! Usch, jag saknar USA så mycke!

The rocks in our hands, preparing for flight

Ikväll är en kväll när:
 
Jag känner mig lite kluven, för USA-året börjar kännas så länge sedan och inte längre som att det var ens verklighet. Jag saknar det. Tiden stannade upp för ett år, jag levde i en speciell frihet, ständig spänning och förväntan.
  I USA kände jag mig mera ung. Då tyckte jag just att jag egentligen gått ut högstadiet, och nu är jag myndig, skulle egentligen varit student nästa år. Nu börjar saker och ting omkring mig sakteliga ändras. Bara det att mina bröder aldrig mer någonsin kommer att leva hemma på samma sätt som vi alltid gjort, känns av.
 I USA var jag utbyteselev. Det ordet väcker karaktär. Man 'var ''någonting''. Den fina titeln har jag inte längre.
  Jag lever i en sån krav(mer och mindre av mig själv)-Närpes-skola-jobb-fritidsaktiviter-bubbla. Jag gillar läget, det gör jag. Men ibland känns det som att USA-Karolina är så långt borta och jag låter inte henne bjuda till så mycket som jag borda låta henne göra.
  Jag hör hur andra planerar framtid, resor och nya spår i livet. För min del vet jag att jag kommer stå här i samma spår ett bra tag till. Tilika är det skönt, jag behöver en lång utandningspaus, samtidigt som jag känner mig delvis lite efter och liten. Min conquer-the-world tid är över, i allafall en tid framöver.
 
I en taxi, ensam, i Chicago. Jag vill tillbaka till den orubbligt självständiga stunden.

Ett liv utan biologi

Igår var dagen äntligen här (där). Jag hade biologiprov kurs 2 och behöver aldrig, aldrig någonsin ever, never ha den kursen mera! Om jag blir godkänd vill säga. Nej huuadå, vad kämpig den var.
  Hursomhavre, denna vecka var vi med musiklinjen till Lafo och spelade in vår låt, helt hejsan faktiskt! Annars, lafo är ett så random ställe, egentligen. Liksom i Lappfjärd, och var bor eleverna ens?
  Idag slutade jag tidigare och nu skall jag baka amerikansk chokladtårta till farsdag och sen ikväll taggar jag till för att arbeta på dermo!
 
 
 

RSS 2.0