kvällssolbilder

 
 
 
 
 
 
 
 

Det blir sådär som när jag stannar upp på trappan till mitt hus. Med huvudet vänt mot solen, jag blundar. Andas. Stannar i sekunden en evighet och känner både lycka och något vemod.

Det börjar snart gripa tag om mig riktigt ordentligt, att snart, snart är mitt år över här. Och förstås när det börjar bli som allra bäst. Jag känner mig uppskattad, mer sedd för den jag är och att jag smultit in här. Det tog en lång, längre tid än jag trodde för mig att trivas riktigt ordentligt här. Jag har alltid velat var här, men som en del av er kanske vet så var det lite svårt att passa in och bli sedd för den man här, på denna plats. USA är veöra rkligen annorlunda Väderstreck till vädersträck, stat från stat och stad från stad. Men jag trivs så här. Och jag börjar bli sådär lite rädd i hjärtat vad jag ska göra av mig när det faktiskt kommer den dagen jag lämnar dethär stället.
 
 
 

Stan är vaken

Hade för några veckan en utsökt fint helg med min favoritfinska Sari! Åh, hon är en fin människa!
 
 
 
Fiskselfie
 
Vi for till en genomtrevlig Rotary-dam och förberedde en väldigt stor kinesisk middag.
 
 
 
 
 
 
Vi hade alltså en ''steamboat'' -dinner. Man kokar olika former av kött i en kycklingbuljong med salladsblad. Sedan metar man ut de köttbitar man vill ha och blandar det med friterad vitlök, färsk ingefära, sojasås och chili. Så ofattbart gott.
 
 
Sen blev det ju lite mindre (men goda) amerikanska eftrrätter!
 
Gänget, woopwoop!
 
Åh, jag triv så in i Norden här!

My soul will rest in your embrace

Idag är det långfredag, eller Good Friday här i Amerika, så kanske lite roligare? Kanske inte, påsk är faktiskt inte så märkvärdigt här. Man äter mest choklad (som de flesta andra högtider här hrmm). Jag har bakat iallfall och jag & min värdpappa har börjat laga Åländskt svartbröd som han älskade, han har aldrig bakat ett bröd förut men kul med lärjungar haha.
  Nu kom  jag in på en massa sidospår som vanligt. Jag tänkte skriva om att det har varit svårare att hålla sig nära Gud här. Jag har lätt blivit självcentrerad och hur jag skall få ut det mesta av allting. För dethär är ju mitt år? Iochförsig, men man får så mycket mer av att ge och jag kan bara ibland inse när allt är som det ska vara, få en smygande känsla av faktum att det finns mer. Jag menar, jag älskar det här, men somsagt blir man lätt självcentrerad och tankar på pengar, mat (ja, lite för mycket), hur jag skall få det så bra som möjligt tar lätt över. Vilket är ganska naturligt tror jag som utbyteselev. Men det finns mer. Så mycket av det också.
  De som varit utbyteselev säger att de allid ändrats på ett eller annat sätt, och jag börjar nog förstå att även jag, gjort det. Inte bara ''så-mycket-erfarenhet-mogen-person-med-så-mycket-perspektiv'', utan jag har på ett oförklarligt sätt accepterat att jag tycker si och så om vissa saker och att det är okej. Det här är oförklarligt eller oförståeligt för er (kanske även för mig) men kanske om ett halvår kan jag sätta orden på det.
  Såjeenoo
 

The earth is filled with his glory

 
 
 
 

Chicago med Marissa i tisdags

Mercy remains

Mycket har hänt sedan sist känns det som, eller jag har varit väldigt i farten tycker jag. Vi får väl se vad för bilder jag har att bjurda på:
 
Bowling
 
Sushi
 
Diverse trevliga människor jag bowlade och åt med
 
Min otroligt fina värfamilj för två veckor sedan i ett soligt Madison
 
 
Dethär är Madison, inte capitolen i Washington D.C faktiskt.
 
State Street
 
 
Jordgubbscheesecake med oreo-bitar i
 
Det har varit basketbollsturnering mellan staterna och Wisonsin var faktiskt i ''final four'' vilket alla var väääldigt exalterade över, kolla bara några bilder ovenför där männisjorna bar rött (Wisconsins färg) och vi förlorade med EN ynka poäng. Hursomhavre var jag till min härliga kompis Maddie som jag även äter lunch hos varje dag här på bilden.
 
Nicole var också där!
 
Mat! Hade pizza 6 gånger på 6 dagar, wopsie.
 
 
Får väl ta resten sen.
Det har varit varmare här, förra veckan var det tjugo grader! Sen blev det knappt plusgrader och nu är det påväg att bli varmare igen, nästa vecka 24, tjoho!
  Annars så har jag bytt familj igen (det gör man i Rotary-utbytes-programmet (jag måste verkligen lära mig hur man skriver med bindestreck osv) ) till min första familj, den tredje kunde inte ta mig och min första ville ha tillbaka mig hursomhelst så. Var lite ledsamt ändå, grät och ja. Men här trivs jag också!
  Jag ser bara hur alla börjar få sina körkort, och här sitter jag, minns knappt trafikregler och vet inte hur man kör en bil. Barnig18åring_96, men det är helt okej. Jag njuter så mycket här i vilket fall som helst.
  Nu har jag springbreak hela veckan, har bl.a varit till Chicago och Madison (igen) Många far ju till Florida under springbreak men jag ska ju dit iallafall i maj!
Liten sneakpeak när Marissa och jag var i Chicago!

Janesville

 
 


För två veckor var det tänkt att jag, Victoria & Hailey skulle och bowla, men stället var överfullt så vi for till the mall och testa solglasögon och sen for vi till Woodmans (jättestor mataffär) och handlade godis. Jag handlade 1 liter jordgubbar (tror jag) och åt upp dem på 20 minuter haha.
 
 

RSS 2.0